Mutfağınızın Havasını Değiştirecek Perde Modelleri

Evlerde sık sık kullanılan tül ve perdeler, evin havasını değiştiren ve ona yeni bir güzellik kazandıran aksesuarlardandır. Set olarak ya da tekli olarak seçeceğiniz perde modelleri ile siz de evinizi, mutfağınızı güzelleştirebilirsiniz. Birbirinden kullanışlı perdeler, yazımızda sizi bekliyor!

Perde ve tüller hemen her odada kullanabileceğiniz ürünlerdir. Salonlarda mobilyalara eşlik ederek odanın havasını değiştirler, çocuk odalarına enerji katarlar, mutfaklarda dekorasyonu tamamlar… Kullanım alanı oldukça geniş olan tül ve perdeler arasından zevkinize uygun olanları seçerek evinize bambaşka bir hava katabilirsiniz! En sık kullanılan tül ve perde modelleri genel olarak dört kategoride incelenebilir:

Zebra PerdeZebra perdeler, mekanik bir sisteme sahip olan perdelerden biridir. Genelde bir saydam şerit ve bir opak şerit vardır. Dilediğiniz zaman saydam kısımları, dilediğiniz zaman opak kısımları ön plana çıkarabilirsiniz.

Stor Perde: Stor perdeler de yine mekanizmalı perdelerden biridir. Bu perdelerin kullanımı kolay olduğu için sık sık tercih edilir. Stor perde, alüminyum bir boru üzerine sarılı kumaştan oluşur. Sahip olduğu mekanizma sayesinde perde, aşağı yukarı hareket eder. Böylece istediğiniz zaman güneşlik, istediğiniz zaman perde haline gelir.

Perde Modelleri
Mutfağınızı Güzelleştirecek Perde Modelleri

Fon PerdeFon perdeler, tül perdelere göre daha kalın olan modellerdir. Klasik tüllere göre daha çarpıcı renklere sahip olan fon perdeler, evde şıklığı vurgulamanızı sağlar. Duvarınızın genişliğinde, doğru uzunlukta bir fon perde seçebilirsiniz. Böylece mükemmel bir dekorasyon oluşturabilirsiniz!

Tül PerdeTül perdeler en klasik, en sık kullanılan perdelerdir. Camların yarı saydam olarak kapatılmasını sağlayan tüller, aynı zamanda kolay kullanıma sahiptir. Makinede kolayca yıkayabileceğiniz tülleri cam tipine ve odanıza uygun olarak seçebilirsiniz.

Tül ve perde alırken nelere dikkat edebilirsiniz:
  • İlk olarak tül ya da perdeyi hangi oda için satın alacağınıza karar vermeniz gerekir. Böylece odanın tasarımına, odadaki mobilyalarınıza göre çok daha kolay şekilde perdenizi seçebilirsiniz. Salonda daha modern ve şık perde modellerini tercih ederken mutfaklar için daha eğlenceli modellere yönelebilirsiniz.
  • Mobilyalarınız minimal tarzdaysa perdelerinizi daha canlı tonlarda, düz modellerde tercih edebilirsiniz.
  • Mutfaklarda eğlenceli görünümler oluşmasını sağlamak için rengarenk, desenli, kolay temizlenebilir modelleri seçebilirsiniz.
  • Açık renk perdeler, gün ışığından daha iyi yararlanmanızı sağlar. Ayrıca mutfağınızı daha aydınlık, geniş ve ferah gösterir.

Evinizi Güzelleştirecek Perde Modelleri

1-) Nakışlı Grek Serpme İki Kat Pileli Tül Perde

Mutfağınızda kullanabileceğiniz perde modelleri
Evinizin Mutfağınızı Güzelleştirecek Perde Modelleri, Nakışlı Grek Serpme İki Kat Pileli Tül Perde

Klasik perde modellerinden biri olan nakışlı perdeler, sakin bir tasarıma sahip olan mutfaklarda kullanabileceğiniz tarzdadır. Bu tül perdeyi hem uzun camlar için kullanabileceğiniz gibi perdeyi kısaltıp kısa olarak da kullanabilirsiniz. Mutfağınızın hem içerden hem dışarıdan çok daha şık görünmesini sağlayan bu perde modeli ile aynı zamanda mutfağı daha geniş, ferah da gösterebilirsiniz.

2-) Keten Tül Perde

Passion Keten Tül Perde 350x250
Mutfak Perdeleri ve Tüller, Keten Tül Perde

Evinize ve mutfağınıza modern, aydınlık bir görünüm kazandıracak keten tüllerde sıra! Bu perdeyi iki farklı şekilde kullanabilirsiniz: Pileli ve pilesiz. Normal halde pilesiz olarak kullanabileceğiniz perdeyi isterseniz kemeriyle pileli hale getirebilirsiniz. Rüzgarın çok olduğu bölgelerde fon perdeler kullanarak evinizi her türlü ihtimale karşı daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. Ayrıca keten kumaşın nem çekiş gücü yüksek olduğu için banyo ve mutfakta kullanıma uygundur.

3-) Beyaz Balon Tül Perde

Magiza Telasız Sanal Tül Pembe Beyaz Balon Perde 1e 3Sık Pile
Mutfaklarda Kullanabileceğiniz Tül ve Perdeler, Beyaz Balon Tül Perde

Balon detaylı tül perdeler de mutfağınıza ahenk katacak modellerden biridir. Uzun oluşlarıyla hem balkon kapıları hem de pencereler için bu perdeler sık sık tercih edilebilir. Mutfağınızın tasarımına uyan bir renkte seçeceğiniz tül perde ile evinizin şıklığını tamamlayabilirsiniz.

4-) Lazer Kesim Stor Perde

Mutfağınızda kullanabileceğiniz perde modelleri
Evinizi Güzelleştirmek için Perde Modelleri, Lazer Kesim Stor Perde

Bu tarz perdeler günümüzde popülerliğini koruyan perdeler arasında yer alır. Mutfağın tasarımına göre mutfağa havalı bir görünüm katabilirler. Zincirli bir kullanıma sahip olan stor perde modelleri kolayca küçülebilir. Bu yüzden de mutfaklar için pratik bir çözüm sunmalarıyla ön plana çıkarlar. Özellikle küçük pencerelerin örtülmesinde oldukça başarılıdırlar. Üstelik bu perdelerin yemeklere bulaşması, ocağa değmesi gibi sorunlar da yaşanmaz.

5-) Rustikli Zebra Perde

Balkon Kapı Perdesi - Cam Üstü Metal Rustikli Zebra Perde
Perdeler ve Tüller, Rustikli Zebra Perde

Zebra perdeler, mutfağınıza bambaşka bir hava kazandırmanızı sağlayacak perde modellerindendir. Bu modeller, mutfağınıza diğer perdelere göre daha çok ışık girmesini sağlar. Böylece gün ışığını mutfağınızda daha iyi şekilde kullanabilirsiniz. Gece olup da mutfağınızda ışıkları yakmanız gerektiğindeyse perdenin koyu kısımları sayesinde gizliliği sağlayabilirsiniz.

6-) Kadife Dokulu Fon Perde

Mutfağınızda kullanabileceğiniz perde modelleri
Fon Perdeler ile Mutfakta Yenilik Zamanı! Kadife Dokulu Fon Perde

Fon perdeler, klasik perdelere göre ortama ağırlık katan ürünlerdendir. Tül perdenin tamamlayıcısı olan fon perde genellikle dekor olarak kullanılan bir parçadır. Büzgülü olarak pencerenin iki yanında bulunabileceği gibi bir tarafı açık bir tarafı büzgülü olarak da perdeyi kullanabilirsiniz. Ayrıca iki tarafı açık olarak da bu perde ile mutfağınızı güzelleştirebilirsiniz. Mutfağınızın havasının çok basık olmaması için fon perdede koyu renklerden kaçınabilirsiniz. 

7-) Dijital Baskılı Mutfak Perdesi

 Belnido Dijital Baskılı Mutfak  Perdesi Tek  Kanat 140*240 cm DP005
Perde ve Tüller ile Evin Havasını Değiştirin, Dijital Baskılı Mutfak Perdesi

Mutfağınızı güzelleştirmenizi sağlayacak perdelerden biri diğerinde şimdi sıra. Bu perdeyi yaz kış kullanabilirsiniz. Ayrıca perdenin pile ayarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Böylece daha dar alanlar için de daha geniş alanlar için de perdeyi kullanabilirsiniz. Mutfağınızın tasarımıyla uyumlu bir renkte perde seçerek mutfak tasarımını tamamlayabilirsiniz!

8- ) Tek Kanat Fon Perde

Erenev Kaşık Takımı Mutfak Tek Kanat Fon Perde Model 1292AX50250
Eğlenceli Perdeler ile Mutfağınızı Güzelleştirin, Tek Kanat Fon Perde

Eğlenceli baskılara sahip olan perdeler de mutfaklarda sıklıkla tercih edilir. Bu tarz tasarımlara sahip olan perdeler evinizi güzelleştirirken meraklı komşuların bakışlarının da azalmasını sağlar. Üstelik eğer mutfağınız çok güneş görüyorsa gün içinde bunun etkilerinden korunmak için de bu eğlenceli perdeleri kullanabilirsiniz. Farklı boyutlara ve tasarımlara sahip olan perdeler arasından kendi zevkinize uygun olanı seçebilirsiniz!